Yhteystiedot

Teuvan PerusSuomalaiset ry
puheenjohtaja

Eliisa Panttila
puh: 050-570 8243
eliisa.panttila(at)gmail.com


Hyvää itsenäisyyttä Suomi

Sunnuntai 7.12.2014 klo 12:03 - Eliisa Panttila

Itsenäisyyspäivän mellakointi muistutti taas siitä, kuinka tärkeää on kansakuntamme viime vuosina reevenneen eriarvoisuuden rauhanomainen ratkaisu.

Yhteiskuntamme on kehitysvaiheessa, jossa on otettava suuri siivilä, ja siivilöitävä vuosikymmenten aikana kertyneet rakenteet. On reilusti purettavaa, se tuo sekä säästöjä että helpottaa yritteliäisyyttä ja toimeliaisuutta. Käydään perusteellinen arvokeskustelu. Eli kumpi on tärkeämpää, vanhuksille useampi vaippa päivässä vai kunnan verovaroin ylläpitämä jäähalli. Lisää hyvinvointia pienyrittäjyydestä vai kallis toimeliaisuutta tukahduttava valvontakoneistomme. Turvallinen elämä ja vaikuttamisen mahdollisuuksia maaseudulla, vai ihmisiä, kotieläimiä ja yritteliäisyyttä kiusaavat byrokraatti- ja susilaumat, joita ei saa omassa elinpiirissään rajoittaa. Pienet yritykset jotka kierrättävät hyvinvointia maassamme vai suuryritykset, jotka tuettuina varoineen karkaavat maastamme. Tasapuolinen alueellisesti jakautunut hyvinvointi vai kaikessa suurempiin yksiköihin pakottaminen.

Mitkä ovat yhteiskuntamme perustehtävät? Mikä on kunnan rooli? Kunnille on turvattava riittävät resurssit selviytyä tehtävistään. Priorisointi on tehtävä, vaikka se tekisi kipeää eliitti- ja virkamieskoneistossa. Meillä on riittävästi rahaa tärkeimpiin asioihin: lapsiin, vanhuksiin, omaan ruuantuotantoon. Meillä ei ole varaa tuhlata ylimääräisiin kaupunkimetroihin, suurtunneleihin, eliitin kulttuuripalveluihin tai muiden EU-maiden virheiden maksuun. Kestävä uudistaminen alkaa ruohonjuuritason tekijöistä ja hedän kokemustensa arvostamisesta. Motivaatio kasvaa, kun jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman elämän asioihin.

Pienyrittäjyys ja maaseutuyrittäjyys pitävät maamme elossa, eivät sijoittajiaan palvelevat suuryritykset. Tukea on annettava pienyrittäjille: kiinteät kulut ja verot astuvat voimaan vasta perustoimeentulosumman ylittyessä. Kansalaistulo ja työn käsitteen laajentaminen kaikkeen yhteistä hyvää edistävään toimintaan ovat vakavasti harkittavia. Yritteliäisyyden esteenä oleva kallis valvonta ja sääntely puretaan, vain yrittäjyyttä palvelevat toiminnot säilytetään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uudistaminen, arvokeskustelu, priorisointi